Höjning av månadsavgift 2023

För att försäkra oss om att vår bostadsrättförening behåller sin goda ekonomi och har möjlighet att hänga med i ränteläget så höjs från och med 1/1 2023 våra månadsavgifter med 5%. Beslutet togs av styrelsen på styrelsemötet i november 2022.

Vi har under tidigare år här på Violinstigen varit lyckligt lottade och har bara behövt höja våra månadsavgifter en gång tidigare och nu behöver vi göra det igen.

Räkneexempel: Månadsavgiften är när detta skrivs 5313 kr och då blir en höjning på 5% 265,65 kr mer per månad.

Varför höjer vi våra avgifter?

Avgifterna är våra enda intäkter och de ska täcka de löpande kostnaderna för föreningen. Priserna går upp och räntorna skenar på marknaden och för att att balansera mot detta krävs det då att vi höjer våra månadsavgifter.

Med vänliga hälsningar
HSB BRF Hagen i Linköpings styrelse

Nyinventering av defekta/krånglande ytterdörrar

Vi har i föreningen tidigare inkommit med anmälningar gällande våra ytterdörrar som varit defekta, tröga eller bråkat för besiktning och ev. reklamationer mot Diplomatdörrar.

Nu verkar det tyvärr inte bättre än att Diplomatdörrar avslutat ärendet utan att ha meddelat vår styrelse om detta. Styrelsen har åter öppnat ärendet på samma premisser som tidigare för att tillse att ärendet utreds grundligt för att få felaktiga ytterdörrar åtgärdade.
Dock så behöver vi i och med detta genomföra en nyinventering av dörrarna. Så om ni har fortsatta problem med era ytterdörrar på framsidan (ej altandörr) anmäl detta nedan så rapporterar styrelsen det vidare HSB och Diplomatdörrar för kommande besiktning av ytterdörrarna.

Inkom med din anmälan senast 14/6 i formuläret nedan eller maila namn, adress och en kort beskrivning av problemet till hagenbrf@gmail.com

Gårdsfest 18/6

Välkommen på gårdsfest lördag 18 juni!

Kl 16:30 sätter vi igång med lite barnvänliga lekar vid lekplatsen, för att sedan tända grillarna vid ca 17:30.

  • Vi fixar grillar+kol, kaka, kaffe och saft.

  • Ta med egen mat och dryck, samt bord och stolar hemifrån så att vi får plats ordentligt.

Hoppas ni vill komma!

Välkomna önskar festkommittén: Johanna på 22an och Viktoria på 11an.

Save the Date - Föreningsstämma 2022, 31/5

FÖRENINGSSTÄMMA 2022
Tisdag 31:e maj, 2022
17:30 -19:00

Plats: Harvestadsskolans matsal
Ärenden: Dagordning enligt föreningens stadgar
Övriga anmälda ärenden (t ex. motioner): Inga inkomna motioner

Kallelse tillsammans med årsredovisning, bokslut mm. kommer inför stämman att delas ut i respektive brevlåda hos föreningens hushåll. Där finns vidare info om hur du anmäler dig till stämman.

Upphämtning av julgranar

Julen är slut och det är dags att städa ut pynt och gran.

Tekniska Verken kommer och plockar upp våra granar någon gång mellan 23/1 och 10/2. Så här skriver de på sin hemsida:

granarna HÄMTAS 23 januari-10 februari

Vi hämtar granarna mellan den 23 januari till 10 februari. Tyvärr kan vi inte säga vilken dag vi hämtar hos dig. Därför behöver din gran stå ute under hela hämtningsperioden.

Kom ihåg att:

  • Ställa ut granen senast 23 januari, kl 06.00. Granen måste stå ute vid din tomtgräns under hela hämtningsperioden. Den ska vara snöfri och lätt att se från sopbilens förarhytt.

  • Julgranen får max vara 2,5 meter hög. Annars kan vi tyvärr inte hämta den.

  • Klä av granen innan du ställer ut den. Den måste vara fri från pynt, julgransfot och får inte vara förpackad i sopsäck.

  • Vi tar inte emot plastgranar eller liknande.

Brandsäkerhet och kontroll av vattenutkastare

Ute är mörkt och kallt, i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen.
— Halldis Ljungquist

Vintern är här och advent närmar sig. Det är bra att påminna sig om några viktiga saker att kontrollera.

 

KOPPLA BORT SLANG FRÅN VATTENUTKASTARE

Vattenutkastarna på våra fastigheter har inbyggt frysskydd som puffar ut det sista vattnet i röret när de stängs. För att detta ska fungera så att is inte kryper in i röret krävs att slangar är bortmonterade. Så kontrollera att slangen är bortkopplad och att vattnet i röret puffats ut.


KONTROLLERA BRANDVARNE OCH SÄKERHET KRING LEVANDE LJUS

Vinter, advent och jul innebär allt som oftast mys och levande ljus. Av största vikt är då brandsäkerheten i hemmet. Här sammanställs några tips kring detta.

Kontrollera brandvarnaren

Tänk på att testa dina brandvarnare ofta och gör det till en vana att även testa dem på första advent, då det är Nationella brandvarnardagen. Det händer tyvärr alldeles för ofta att det vid svåra bränder funnits brandvarnare som saknat batterier.

Var försiktig med levande ljus både inne och ute

Inomhus

Tänk på att använda ljusstakar i material som inte kan börja brinna, till exempel smide, keramik, sten eller liknande. Dekorera din ljusstake med icke brännbart material, exempelvis sand, sten, glas eller snäckor. Se till så att ljusen står stadigt och att ljusen inte står för nära gardiner eller på tv:n. Placera inte för många värmeljus tätt tillsammans på en bricka eller ett fat. Sätt gärna upp en påminnelse på insidan av ytterdörren om att släcka ljusen!

Utomhus

Använder du marschaller ska dessa endast användas utomhus och placerade i en hållare som är avsedd för marschaller. Tänk på att aldrig flytta en varm, brinnande marschall då du kan skada dig ordentligt. När du släcker marschaller, gör det genom att kväva lågan med en plåt, ett lock eller liknande. Använd aldrig vatten eller snö, innehållet i marschallen kan slungas upp explosionsartat!

Lär barn handskas med eld

Barn kan tycka att det är spännande med levande ljus. Låt dem tända ett ljus, men var med dem och berätta att de bara får tända ljusen när en vuxen är med i rummet. Lämna aldrig barn ensamma med levande ljus eller öppen eld!

HÅLL ETT ÖGA PÅ SPISEN

Smör, margarin eller andra fetter som blir överhettade kan orsaka våldsam brand. Den får inte släckas med vatten – lägg i istället på ett lock så att branden kvävs.

LÅT INTE JULGRANEN TORKA UT

Om du har en julgran, se till att den har vatten. En torr gran är lättantändlig och kan börja brinna närmast explosionsartat.

TOMTEBLOSS

Tomtebloss kan verka ofarliga och gnistorna känns kanske inte så varma, men det är de. Gnistorna kan börja brinna och tomtebloss vållar brand lättare än vad många tror.

 

Kom iHåg:

Lämna aldrig ett rum med brinnande ljus!

 

Tillsammans skapar vi en trygg och trivsam vinter för alla.

//

VARMA VINTERHÄLSNINGAR, STYRELSEN

Avslutad enkätundersökning av AC/värmepump

STYRELSEN INHÄMTAR VIDARE OFFERTER

Resultat av enkäten gällande intresse för installation av AC/värmepump i våra hushåll är avslutad.

De flesta hushåll svarade att enkätalternativ 2 var det som föredrogs, dvs. att föreningen tar in offerter för samlat inköp och installation där finansieringen hamnar helt på de enskilda hushållen.

Styrelsen går vidare och samlar in offerter.

Mer information kommer framöver.